11 personen, tien mannen en een vrouw, hingen aan eenzelfde touw, dat vast zat aan een helikopter.
Het touw was niet stevig genoeg om het gewicht van allen te dragen en er werd beslist dat een persoon moest loslaten, anders zouden ze allemaal dood vallen.

Ze slaagden er niet in te kiezen wie moest loslaten, totdat plots de vrouw, met vastbesloten stem aankondigde dat ze zich vrijwillig zou opofferen.

Want, zo zei ze, ze was het gewoon om haar eigen interesses op de tweede plaats te zetten, aangezien ze:

1. Als moeder, steeds voorrang gaf aan haar kinderen;
2. Als echtgenote, steeds de belangen van haar man voorrang gaf op die van haar;
3. Als dochter, zwichtte ze voor haar vader;
4. Als werkneemster, toeliet dat haar bazen de eer opstreken van haar successen.
En . . . .   “Als vrouw”, zei ze terwijl haar blik in het oneindige staarde en ze één hand op haar hart legde, was het haar taak in het leven om zich op te offeren voor de anderen, zonder daarvoor iets in ruil te verwachten.

Euforisch van emotie en trots, barstte er een heftig applaus los onder de  mannen… en de idioten vielen allemaal. Moraal van dit verhaal voor de mannen:


Vertrouw nooit op de opoffering van een vrouw, ze is nobel, maar niet idioot.

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *