Het programma heet Dolf durft. Daar begint Dolf Jansen dan ook gelijk mee. Ik ben Dolf, de show heet Dolf durft en…Dolf vertelt iets over zijn wereldbeeld. Hij heeft een kritische noot ten aanzien van terrorisme, de europese grondwet, angst (voor terrorisme of om te leven), keuzes die je kan maken in je leven. En hij zingt liedjes, vertelt gedichten, waarmee hij zijn gevoel probeert over te brengen.
Tussendoor vraagt hij een mening of in ieder geval reactie uit de zaal. Tja, die komt hier dus niet, maar vier of vijf mensen per keer durven iets te zeggen. Het publiek hier is niet vooruit te branden. Zelfs niet door Dolf.


Daarmee viel ook de vaart van de show tegen. Het maatschappijkritische element kwam niet goed naar voren. Dolf heeft een mening, maar lijkt nu alleen ergens tegen. Tegen globalisme, tegen massaconsumeren, tegen de welvaartsverdeling.
Eén moment maakt hij wat harde grappen, de zaal komt los. Lacht, schatert, klapt. Dolf vraagt of hij zo moet verder gaan. De zaal zwijgt…


Ik vond het een aardige show. Een programma met een hele goede band. Met goede techniek waaronder een mooie lichtshow. Kleuren mooi gekozen, programma goed doordacht belicht. Dat kan je dan wel weer zien, dat professionalisme.


In zijn programma zingt Dolf een lied, Soldaat in het leger van de heer. Lekker meeklappen voor de massa. Een prima stereotype voor de massaconsument waar Dolf tegen is. Ondertussen moet je eens naar de tekst luisteren!  • ”Windows heet alleen zo, omdat je minstens een keer per week voor het raam staat om je computer er uit te gooien.”
  • ”Soms moet je iets doen waarvan je denkt dat het niet kan, om het onmogelijke te bereiken.”

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, etc. Hij werkt als consultant voor zijn eigen bedrijf JOEP-IT bv. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *