Windows Azure Websites: “The Target ‘MsDeployFilePreview’ does not exist in the project

Enige dagen geleden was ik aan het spelen met de Windows Azure Websites. Ik heb een Windows Azure Cloud project met daarin een WebRole. Het was een redelijk simpel project, geen echte afhankelijkheden met Windows Azure, eigenlijk was het een gewone MVC 4 website. Deze kun je nu dus deployen als een Windows Azure Website. Heel interessant omdat er bij een MSDN account een ruim aantal gratis zijn.

Toen ik dat probeerde, kreeg ik deze fout.

2012-06-18 23-50-41

Op twitter begreep ik dat deze fout bij andere ook voorkomt. Ik heb eea voorgelegd aan de Windows Azure MVP mailing list en er kwam een oplossing.

De oplossing is verwijder de file C:\Program Files (x86)\MSBuild\Microsoft\VisualStudio\v10.0\WebApplications\Microsoft.WebApplication.targets. Daarna run je deze update (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=253458). Daarmee is het probleem bij mij opgelost.

Waar het aan ligt, dat weet ik nog niet. Zodra ik daar iets over weet, meldt ik dat.

This entry was posted in Cloud, DotNetMag, Microsoft Azure, SDN by Marcel Meijer. Bookmark the permalink.

About Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, Windows 10 en IoT. Hij werkt als Development Team Lead bij iFunds. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *