Windows Azure MVC 3 met Tools 1.4

Een van de nieuwe dingen in Visual Studio Windows Azure tools 1.4 Augustus update (wat een mond vol eigenlijk zeg) is dat MVC 3 een standaard WebRole is geworden. Maar ook Profiling is een optie geworden voor het debuggen, naast de al aanwezige Web deploy mogelijkheid.

mvc3_03

Dus toen ik aan het spelen was met de Tools update heb ik natuurlijk een kale MVC 3 WebRole gepakt en deze deployed naar mijn tweede Hosted Service met alle opties aan.

Dus met profiling aan. Als je deze optie selecteert dan moet je ook nog een level van profiling selecteren. Ik heb gekozen voor CPU sampling, de andere keuzes bekijk ik later nog eens. Maar ook heb ik de Web deploy optie gekozen en dat is wel handig moet ik zeggen. Daarover later meer.

mvc3_06mvc3_04

Nadat ik dit allemaal ingesteld had en mijn nieuwe Windows Azure application gedeployed had, ging ik natuurlijk naar de URL van mijn Hosted Service staging enviroment. Het duurde even, wat mij al verbaasde en vervolgens zag ik deze foutmelding. Wat ging er nu fout? Uiteraard had ik voordat ik uberhaupt ging deployen naar Windows Azure, de solution gerund op mijn Development fabric.

mvc3_07

Ik was verbaasd, maar oke. Wat doen we dan allemaal in zo’n geval, we passen de Web.config aan zoals de foutmelding aangeeft. Dus normaal gesproken RDP-en we naar de WebRole, openen de Windows verkenner en browsen naar de E of F schijf op zoek naar de web.config. We passen hem aan en voila, de waas is verdwenen.

Maar zoals eerder gezegd, ik had Web deploy aangevinkt. Dus ging ik het deze keer anders doen. In mijn solution paste ik de Web.config aan. Ik deed dit natuurlijk in de debug versie van de web.config, zodat ik als ik het probleem had opgelost de release versie kon deployen. Ik vroeg mij wel af waarom ik dat niet standaard alvast in de debug versie van de web.config zette of waarom het niet als standaard zo is ingesteld.

mvc3_02

Web deploy gaat relatief simpel. Op de Web project in je Windows Azure solution doe je Rechter muis klik en kies je voor Publish.

mvc3_05

Er verschijnt dan een scherm met de nodige opties. Oke, dit kostte mij enige tijd voordat ik de juiste gegevens had ingevuld. De service URL moest zijn: mvc3_08

Seconden later zegt de status balk dat het gelukt is en het output window toont dat ook.

mvc3_09

En op de Website kreeg ik een duidelijke foutmelding.

mvc3_10

In de web.config staat bij MVC 3 web projecten een connection string naar een SQL Express database voor de Application Services en de Session state provider. Nadat ik deze had aangepast naar een SQL Azure database, was mijn eerste MVC 3 Webrole een feit en beschikbaar.

mvc3_11

Ik had het eerder kunnen zien, als ik maar op de Warnings had gelet. Maar helaas een warning is geen error en dus werd ik niet getriggerd.

mvc3_01

Gelukkig was ik niet de enige Wade Wagner van de Cloud Cover show heeft dat ook gezien en zijn blogpost bevat meer info over de ASP.NET Universal Provider package.

In mijn volgende blogpost iets over Profiling.

This entry was posted in Cloud, DotNetMag, Microsoft Azure, SDN by Marcel Meijer. Bookmark the permalink.

About Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, Windows 10 en IoT. Hij werkt als Development Team Lead bij iFunds. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *