Windows Azure Visual Studio Tools 1.4 Augustus update

Sinds vandaag is er een update van de Windows Azure Visual Studio Tools update beschikbaar. Deze update is met behulp van Microsoft Web platform Installer te downloaden en te installeren. http://blogs.msdn.com/b/windowsazure/archive/2011/08/03/announcing-the-august-2011-release-of-the-windows-azure-tools-for-microsoft-visual-studio-2010.aspx

Hebben jullie mijn vorige blogpost gelezen over Windows Azure & Configuratie transformaties? Dan hebben jullie ook gelezen dat dit nogal een omslachtig stukje werk was om toch verschillende configuraties in een solution te onderhouden. Uit mijn praktijk ervaring bleek dit ook nog niet altijd helemaal goed te gaan, maar het werkte verder wel perfect.

Maar met de update van de Windows Azure Visual Studio tools is het een stuk eenvoudiger geworden. Als je een standaard nieuw Windows Azure project aanmaakt, dan krijg je al twee configuraties mee: Cloud en Local. Oke deze moet je dan uiteraard zelf nog invullen.

newtools14_1

Mocht je meerdere omgevingen willen ondersteunen, dan kan dat uiteraard. Met de menu keuze Manage Configurations kun je extra configuraties toevoegen en kopieren van een bestaande configuratie.

newtools14_2

Je hoeft niet moeilijk te rommelen met XLST achtige transformatie regels of zo. Je doet gewoon RechterMuis klik op de Role (Web of Worker), je selecteert de gewenste configuratie bovenaan en vult de gegevens in. Zo simpel kan het.

newtools14_5newtools14_6

Wat er ook is aangepast en dat vind ik persoonlijk wel erg mooi, of je een publish of een package maakt zijn nu twee aparte keuzes. Oke, ik hoop dat er ook nog twee losse tools voor komen. Meestal is degene die de package maakt of de publish doet niet de ontwikkelaar en heeft dan niet altijd Visual Studio tot zijn beschikking. Met de nodige PowerShell commands is dit natuurlijk wel te regelen, maar in deze UI wereld is een los appje wel handig.

newtools14_7

Op beide schermen kun je dan de keuzes maken voor de juiste configuraties. En dit is heel mooi, er kunnen combinaties zijn van de web.config configuratie en de Service configuratie (zoals Debug in de Cloud of Releas in Dev fabric etc).

newtools14_3

newtools14_4

En dit zijn nog maar een paar van de wijzigingen. Er zitten nog veel meer in. Maar misschien daarover later meer. Zoals MVC 3 als default Role, profilers etc.

Zo zie je maar weer, Windows Azure tools groeien met ons mee en in een mooi rap tempo.

This entry was posted in Cloud, DotNetMag, Microsoft Azure, SDN by Marcel Meijer. Bookmark the permalink.

About Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, Windows 10 en IoT. Hij werkt als Development Team Lead bij iFunds. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *