Zune Software

Sinds een tijd ben ik in het bezit van een Zune HD. En het ding bevalt mij erg goed. Hiervoor had ik diverse i-Pods van Apple. Deze dingen doen het prima, hebben een prachtig design, maar de software iTunes vind ik erg vervelend. Zoals gezegd ik heb meerdere i-Pods en deze zijn ook nog eens met verschillende computers gesynced. Helaas kan de software daar niet goed mee omgaan.

Als je de Zune HD aan je computer koppelt, dan zal het volgende te zien zijn bij de Devices en Printers.

device

Wel jammer natuurlijk dat je niet een plaatje van een Zune HD ziet, voor een printer ed gaat dat meestal wel goed. Ook als je de properties opvraagt, krijg je niet alle gegevens te zien.

Als je de Zune software start, dan krijg je het volgende informatie over de aangesloten Zune HD te zien. Geen lastige keuzes over het leeggooien van het device, niets van dat alles. Als je je Zune aan een andere computer koppelt, dan kun je gewoon muziek blijven toevoegen. Erg handig!

zunesoftware1

Met deze drie iconen kun je content naar de Zune slepen (uit de collectie sleep je dan een album naar dit icoon en hij wordt gesynced), een CD rippen en je playlist aanpassen en maken.

zunesoftware2

Als je een CD in de drive stopt, zal er automatisch aan de bovenkant een Disc menu verschijnen. Als je naar het disc scherm gaat, dan wordt uiteraard de coverfoto getoond. Dan heb je ook de mogelijkheid om te rippen.

zunesoftware12

zunesoftware13 zunesoftware14

Als je daarna het album naar de Zune icoon sleept, dan wordt de muziek ook op je Zune geplaatst.

zunesoftware3

Op www.zune.net kun je een account aanmaken. Daarna is het mogelijk om software, muziek en films te downloaden. Je internet explorer moet dan wel Engels als standaard hebben, anders kun je geen account aanmaken. Je kunt dan de gratis content downloaden. Om een Zune pass aan te schaffen moet je een US contact adres hebben. Daarmee ben je voorlopig uitgesloten van muziek en films. Dit schijnt te liggen aan de verschillen in muziek rechten tussen US en Nederland. Maar op de Marketplace kun je wel games en software downloaden. NB heb je geen Zune, dan kun je deze software niet gebruiken.

zunesoftware4

Voor de Zune Software heb je geen Zune of Zune HD nodig. Je kunt het gewoon gebruiken als Windows Media Player. Als je dan kiest voor de Mini player, dan verandert de Zune Software naar een echte Mini player.

zunesoftware6

zunesoftware7

Ik ben erg tevreden over de Zune software. Beslist veel beter dan iTunes en mooier dan Windows Media Player.

This entry was posted in .NET, DotNetMag, Gadget, SDN by Marcel Meijer. Bookmark the permalink.

About Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, Windows 10 en IoT. Hij werkt als Development Team Lead bij iFunds. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP geworden.

2 thoughts on “Zune Software

  1. Heb helaas geen Zune maar gebruik wel, met zeer veel tevredenheid, de Zune player. Wat ik vooral erg aardig vind is dat je, wanneer je een album afspeelt, je additionele informatie over de betreffende artiest/album krijgt in de vorm van songteksten en foto’s. Deze worden dan op een mooie manier op het scherm getoond. Vooral leuk als je dit op een tweede scherm hebt draaien.

  2. Ik heb een vraag. Ik ben in het bezit van een Zune. Ben er heel blij mee en werkt perfect! Ik heb de software op mijn pc gedownload. Nu wil ik de software op mn laptap installeren maar dan krijg ik de melding dat deze niet in mijn regio, Zoetermeer beschikbaar is….wat nu? Stel dat mn pc het begeeft dan kan in mn zune niet meer opladen en er geen nieuwe muziek op zetten. Heeft iemand een tip voor me? pdkuijper@hotmail.

    Alvast bedankt!!

    Grt, Patries.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *