Queue Viewer

Bij de klant waar ik nu zit, hebben ze een programmaatje om de verschillende queues te kunnen uitlezen. Ze kunnen daarmee door de messages van de queue van hun keuze browsen en het bericht kopieren etc. Deze applicatie is geschreven in VB 6. Ik wil dat gaan herschrijven in C# 2.0.


Nu liep ik daarmee tegen een probleem met het nieuwe WebBrowser control. Op de queue staan Xml messages. De message inhoud wil ik tonen in een Webbrowser. Ik dacht de property DocumentText daarvoor te gebruiken, maar helaas. Deze doet niet wat je wilt als het geen HTML document is. De oplossing die ik gebruik is, dat ik een temp file maak en deze met de Webbrowser open. Die tempfiles ga ik dan met het afsluiten van de applicatie wel weer opruimen.


            string tempFile = Path.Combine(Path.GetTempPath(), “vqm_” + Guid.NewGuid().ToString() + “.xml”);
            using (StreamWriter sw = new StreamWriter(tempFile))
            {
                sw.Write(((XmlDocument)_messages[0].Body).InnerXml);
            }
            webBrowser1.Navigate(tempFile);


Dit werkt dus wel:
            webBrowser1.DocumentText = “<html><body>Please enter your name:<br/>” +
                “<input type=’text’ name=’userName’/><br/>” +
                “<a href=’http://www.microsoft.com’>continue</a>” +
                “</body></html>”;


Dit werkt niet:
            webBrowser1.DocumentText = ((XmlDocument)_messages[0].Body).InnerXml;

This entry was posted in Uncategorized by Marcel Meijer. Bookmark the permalink.

About Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, Windows 10 en IoT. Hij werkt als Development Team Lead bij iFunds. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *