Install / Uninstall Biztalk 2006

Bij de installatie van Biztalk installeert, kun je aangeven waar Biztalk geinstalleerd moet worden. Echter daar blijft het niet bij. Tuurlijk staan de database files in de Sql server map, dat is niet zo erg. Maar wat wel vervelend is, verschillende settings files worden ook op evenzoveel verschillende plekken geplaatst.


Vandaag deed ineens mijn Biztalk Server 2006 Administrator het niet meer. Gisteren had ik mijn virtual machine per ongeluk verkeerd afgesloten. Niet zo erg, dacht ik nog. Even deinstalleren en opnieuw installeren. Helaas, dat is waar voor de programma bestanden, maar niet voor de verschillende configuratie files. grrr


Want na het opnieuw installeren, werkte het nog steeds niet. In de foutmelding stond iets over een .config file en een veel te lange directory. Echter met search kon ik die file niet vinden. Het ging om: C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Microsoft Corporation\Microsoft BizTalk Server 2006\Microsoft.BizTalk.Administration.SnapIn.dll.config.
Ik moet wel eerlijk bekennen, dat ik de foutmelding niet goed gelezen had. (LEERPUNTJE: lange foutmeldingen zijn niet nuttig en de gebruiker is ongeduldig) Op search moet je niet vertrouwen.


Maar goed, dit bestand was corrupt en de eigenlijke oplossing was: het bestand verwijderen en de Biztalk Server 2006 Administrator opnieuw starten. Het bestand wordt opnieuw gemaakt. Probleem over.

This entry was posted in Uncategorized by Marcel Meijer. Bookmark the permalink.

About Marcel Meijer

Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met Microsoft Azure, Cloud, C#, Software Ontwikkeling, Architectuur, Windows 10 en IoT. Hij werkt als Development Team Lead bij iFunds. In zijn vrije tijd is hij voorzitter, bestuurslid, eindredacteur en eventorganisator bij de SDN (Software Development Network). Sinds 1 oktober 2010 is hij MVP geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *